Hummus (3+4)

DifficultyBeginner

Jen málo jídel z kuchyně středního východu je dneska tak známých jako hummus. Je to dokonalá pomazánka, kterou připravíte rychle a jednoduše a bude vám chutnat. Pokud by vás někdy omrzela jeho základní verze, tak ve videu níže najdete i 4 variace, jak jej upravit.

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins
 400 g konzervy cizrny (nálev budete potřebovat později)
 4 tsp sezamové pasty tahini
 2 stroužky česneku (můžete jej ještě před rozmixováním lehce opéct pro zvýraznění chuti)
 1 tsp soli
 6 pl extra panenského olivového oleje
Příprava
1

Opláchnutou cizrnu dejte do mixéru. Přidejte rozmačkaný česnek, tahini, sůl, šťávu z citronu, 7 polévkových lžic z nálevu a olivový olej. Pak už jen všechno rozmixujte, aby vznikla jemná pomazánka.

Vaření
2

Opláchnutou cizrnu dejte do mixéru. Přidejte rozmačkaný česnek, tahini, sůl, šťávu z citronu, 7 polévkových lžic z nálevu a olivový olej. Pak už jen všechno rozmixujte, aby vznikla jemná pomazánka.

Servírování
3

Hotový hummus podávejte do misky, zakápněte ještě trochou olivového oleje a ozdobte lístky koriandru nebo petrželky.

Ingredients

 400 g konzervy cizrny (nálev budete potřebovat později)
 4 tsp sezamové pasty tahini
 2 stroužky česneku (můžete jej ještě před rozmixováním lehce opéct pro zvýraznění chuti)
 1 tsp soli
 6 pl extra panenského olivového oleje

Directions

Příprava
1

Opláchnutou cizrnu dejte do mixéru. Přidejte rozmačkaný česnek, tahini, sůl, šťávu z citronu, 7 polévkových lžic z nálevu a olivový olej. Pak už jen všechno rozmixujte, aby vznikla jemná pomazánka.

Vaření
2

Opláchnutou cizrnu dejte do mixéru. Přidejte rozmačkaný česnek, tahini, sůl, šťávu z citronu, 7 polévkových lžic z nálevu a olivový olej. Pak už jen všechno rozmixujte, aby vznikla jemná pomazánka.

Servírování
3

Hotový hummus podávejte do misky, zakápněte ještě trochou olivového oleje a ozdobte lístky koriandru nebo petrželky.

Hummus (3+4)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *